Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Vorige /
Volgende /
Naar het overzicht

Arnoud van der Geer groente en fruit

Interview Arnoud van der Geer – Groente en fruit

Om welke onderneming gaat dit verhaal?
Arnoud van der Geer – Groente en fruit

Wie ben je als ondernemer en wat zijn jouw kwaliteiten?
De markt is echt mijn ding, daar ben ik van jongs af aan ingerold. Vanaf mijn zevende jaar stond ik al op de markt op zaterdag. Daar hielp ik bij een groenteboer waardoor ik al heel gauw wist, dat wil ik ook worden, groenteboer. Wij verkopen groente en fruit op de markt en vragen daar een eerlijke prijs voor. Kwaliteit en service staat bij ons hoog in het vaandel.

Hoe ziet de historie van je onderneming eruit?
Wij zijn begonnen in 1998 met een winkel in Veenendaal. Op dat moment was er nog geen mogelijkheid om op de markt te beginnen. Op die manier heb ik in eerste instantie in de winkel heel veel mooie dingen geleerd. In 2005 zijn we op de markt in Scherpenzeel gekomen. Gedurende 8 jaar bestonden de winkel en marktkraam naast elkaar.

Kan je iets vertellen over je locatie?
In Scherpenzeel staan we op de woensdag vanaf 08:00 uur bij de Breehoek. De gemeente heeft ons daar een mooi plein gegeven. Mede daardoor is het ook een stuk drukker geworden op de markt. Wij staan ook drie dagen in de week in Amersfoort namelijk donderdag, vrijdag en zaterdag.

Met welke/hoeveel mensen werk je?
Woensdag met z’n vieren, donderdag met z’n zessen en op zaterdag meestal met 8 à 9 man.

Wat maakt jouw marktkraam uniek?
Ik zet scherpe prijzen neer voor een goede kwaliteit. Verder heb ik iedere week weer iets leuks. Het moet eigenlijk zo zijn dat wanneer mensen naar de markt toe gaan dat ze zich afvragen ‘Hé, wat zal hij nou weer hebben vandaag?’. Dat is de insteek. Daarnaast delen we recepten voor onze producten met de mensen. Neem asperges, die kunnen op vele manieren bereid worden. De kunst is om de hele kraam erbij te betrekken wanneer je zo’n recept vertelt. Wanneer klanten de week erna weer terug komen en zeggen ‘hé dat was echt lekker’ dan vinden wij dat natuurlijk ontzettend leuk. Wat ons ook uniek maakt is dat wij een koelruimte bij onze kraam hebben waardoor producten gekoeld bewaard kunnen worden.

Waarom zouden mensen buiten Scherpenzeel naar jouw winkel/onderneming moeten komen?
Wij kopen zoveel mogelijk producten rechtsreeks bij de kweker of op de veiling. Denk aan aardbeien en kersen die in het seizoen bij de boer vandaan gehaald worden. Onze appels en peren komen het hele seizoen direct bij de kwekers vandaan.

Wat is het aanbod diensten/producten van jouw onderneming/ winkel?
Voornamelijk groente en fruit maar daarnaast ook aardappels. Die komen ook rechtstreeks van de teler.

Hoe zie je de toekomst van jouw onderneming/winkel?
Wij zien de toekomst kleurrijk tegemoet. Ik denk dat de markt altijd zal blijven bestaan, vooral de kramen met voedselwaren. Dat zie je nu ook in de Coronatijd. Mensen blijven toch naar de markt komen. Corona heeft daarin ook wel kansen geboden want het is echt een uitje om de markt te bezoeken. Als je ziet hoe druk wij zijn dan blijkt dat ook wel. Als je je als kleine ondernemer maar goed onderscheid. Ik denk dat wij onszelf de afgelopen tijd goed op de kaart hebben kunnen zetten. Ik zie het wel zitten!

Link naar https://www.heerlijkscherpenzeel.nl/activiteiten/cultuur/
Link naar https://www.heerlijkscherpenzeel.nl/activiteiten/horeca/
Link naar https://www.heerlijkscherpenzeel.nl/activiteiten/recreatie/

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.