Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Scherpenzeel

Een buitengewoon dorp met een groen buitengebied

Scherpenzeel is een buitengewoon dorp op het snijpunt van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei met volop rust, ruimte en recreatie.

Over scherpenzeel

Scherpenzeel is gelegen op het snijpunt van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Een buitengewoon dorp dat voor iedereen wat te bieden heeft. Ervaar in onderstaande video het unieke verhaal van Scherpenzeel. Beleef de rust. Beleef de ruimte.

Meer informatie

Dagje Scherpenzeel

Scherpenzeel leent zich uitstekend voor een gezellig dagje weg. Een plek om heerlijk te recreëren. Veelzijdig, groen, actief. Een plek ook waar iets te beleven valt. Cultuur en centrum; compact en compleet. Rust en levendigheid optimaal in balans. Beleef de rust, beleef de ruimte, beleef Scherpenzeel, Heerlijk Scherpenzeel.

Meer informatie

Fietsen in Scherpenzeel

Recreatief fietsen doe je bij uitstek in en rond Scherpenzeel. De Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei heeft je prachtige natuurgebieden te bieden. Vanuit het pittoreske centrum zit je in no-time in het groene buitengebied waar je geniet van de rustieke omgeving. Probeer bijvoorbeed onderstaande fietsroute die je langs de verschillende natuurgebieden culturele monumenten leidt.

Meer informatie

Wandelen in Scherpenzeel

Scherpenzeel combineert cultureel historische hoogtepunten en monumenten in het centrum, met de vele klompenpaden in het groene buitengebied. Het dorp ligt op het snijpunt van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei en is met haar natuurgebieden en bosrijke omgeving dan ook dé plek om recreatief te wandelen. Bekijk onderstaande wandelroute ter inspiratie.

Meer informatie

De geschiedenis van Scherpenzeel

Scherpenzeel ligt in de Gelderse Vallei. Oorspronkelijk een moerasgebied dat regelmatig overstroomde bij hoge waterstand van de Rijn. Bewoning van dit laaggelegen land was lange tijd niet mogelijk. Het bisdom Utrecht stichtte in 998 de Benedictijner abdij op de Hohorst in Leusden, niet ver hier vandaan. De monniken van dit klooster maakten een aanvang met de ontginning van de Gelderse Vallei.

Meer informatie

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.