Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Over Scherpenzeel

Ervaar het verhaal

Scherpenzeel is gelegen op het snijpunt van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Een buitengewoon dorp dat voor iedereen wat te bieden heeft. Ervaar in onderstaande video het unieke verhaal van Scherpenzeel. Beleef de rust. Beleef de ruimte. Beleef Scherpenzeel. Heerlijk Scherpenzeel.

1385
Hectare De gemeente Scherpenzeel is 1.385 hectare groot en bestaat uit 1 kern.
9525
Inwoners Scherpenzeel telt 9525 inwoners en groeit met de dag.
209
Ondernemingen Een ruim aanbod aan winkels, horeca en ondernemers.

Groen buitengebeid

Scherpenzeel is omringd door bossen, uitgestrekte weilanden, kabbelende beken en kronkelige klompenpaden. Een groene omgeving dat zich uitstekend leent om Heerlijk te recreëren. Wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën en ga zo maar door. Natuurlijk én avontuurlijk. Daarnaast is er een uitgebreid horeca-aanbod om je dagje Scherpenzeel compleet te maken. Bekijk nu het veelzijdige aanbod in Scherpenzeel.

Bekijk mogelijkheden

Cultuur en centrum

In Scherpenzeel zijn rust en levendigheid optimaal in balans. Er heerst een unieke, gemoedelijke sfeer en tegelijk valt er ook voldoende te beleven. Zo is er elke woensdag de traditionele weekmarkt in het centrum van Scherpenzeel en vinden er elk jaar verschillende culturele activiteiten en evenementen plaats. Bekijk nu de agenda en ontdek welke geplande evenementen jouw dagje Scherpenzeel nóg leuker maken.

Ligging

Dankzij haar centrale ligging profiteert Scherpenzeel niet alleen van een natuurrijke omgeving maar tevens van stedelijke dynamiek. Plaatsen als Amersfoort, Apeldoorn, Ede en Veendaal liggen ‘om de hoek’

Historie

In 1983 werd Scherpenzeel uitgeroepen tot ‘de Parel van Gelderland’. Doe een dagje Scherpenzeel en ervaar zelf hoe deze eretitel nog altijd eer aangedaan wordt.

Bekijk de geschiedenis

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.