Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Zangavond Joh. de Heer

05 November
Grote kerk, Kerkplein 191 Pieter Verrips (Hervormde gemeente)

Op zaterdag 5 november wordt in de Grote kerk van Scherpenzeel een zangavond georganiseerd. We zingen liederen uit de bundel van Joh. de Heer. Instrumentale ondersteuning wordt verleend door kamerorkest De Muziekvriendenkring.

In het kader van het diaconaal project van de Hervormde Gemeente pakken we op zaterdag 5 november de bekende bundel van Johannes de Heer op om te gaan zingen. Johannes de Heer was in het begin van de 20e eeuw een bekende evangelist uit Rotterdam. Hij publiceerde in 1905 een bundel met geestelijke liederen. Deze bundel is nog steeds bekend en geliefd in verschillende kerken in Nederland.

We zingen deze avond 9 bekende en minder bekende liederen uit deze bundel op afwisselende manieren: als samenzang, koorzang, maar er worden ook solo’s gezongen. Net als de vorige editie sluiten we de avond af met het indrukwekkende lied:

Blijf met mij, Heer, als ’t zonlicht niet meer straalt
Blijf met mij, Heer, als straks de avond daalt.
Als vrienden henengaan in stormgetijd,
Blijf Gij ter hulp gereed, o blijf met mij!

De (samen)zang zal worden geleid door een gelegenheidskoor dat bestaat uit enkele tientallen zangers uit diverse kerken van Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude. De zang wordt afgewisseld met instrumentale muziek in de stijl van Joh. de Heer: licht klassiek, maar altijd met de focus op wat de Bijbel ons zegt over de komst van Gods Koninkrijk.

De begeleiding van de samenzang en de intermezzo’s gebeurt door Kamerorkest de Muziekvriendenkring. Dit orkest, bestaande uit strijkers (viool, cello) en houtblazers (fagot, fluit, klarinet), repeteert sinds het begin van de coronacrisis in de Grote kerk van Scherpenzeel. Het bestaat voornamelijk uit jonge mensen uit Gelderse Vallei en de Betuwe.

Deze samenkomst, die uitgaat van de Hervormde Gemeente, wordt geleid door Pieter Verrips, die niet alleen actief is in de kerk, maar ook als professioneel musicus weet hoe hij de muziek tot leven moet brengen. Pieter: “Ik vind het belangrijk om op deze avond de teksten van de liederen te laten spreken. Zo horen we iets van de stem van God.”

Aan het eind van de avond is er een collecte voor het HGJB/GZB-project “GEEF HOOP”, voor het project Chiyembekezo van de GZB in Mozambique. Vrijwilligers van Chiyembekezo trekken de dorpen in en bezoeken zieken. Ze lezen met hen uit de Bijbel, vertellen het Evangelie en bidden met hen. Ook geven ze hoop aan jongeren door hen veel te leren over problematiek rondom HIV/aids, tienerzwangerschappen, alcohol, verveling, geldbesteding en geloof.

De avond begint om 19.30 uur en de kerk is voor bezoekers open vanaf 19.00 uur.

Bekijk de website

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.