Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Voetbal en NLP

05 Juni
Huis Scherpenzeel Charlotte Krielaart

Doorspekt met Cruijffiaanse humor wordt waarde NLP glashelder

Interimmanager en NLP-trainer Charlotte Krielaart: “Ik ben een enorme voetbalfan! Er is geen sport waar meer over gesproken wordt, geen spelletje waar er meer coaches zijn. Een dag met deze fans in een zaal, lijkt mij het einde. Daarom maak ik op 5 juni NLP inzichtelijk aan de hand van een scala aan uitspraken uit de voetballerij. Met een dosis humor zorg ik voor herkenning.

Door (samen) te lachen neem je afstand en kun je beter naar een situatie kijken en zo gaat de kennis met een lach naar binnen. Dan beklijft het direct, dat is magisch om te zien. Voorbeelden haal ik uit mijn dagelijkse werk als interimmanager én als befaamd voetbalcoach op de bank. En omdat ik om mezelf kan lachen en kan laten zien dat dit resultaten oplevert, begrijpen mensen de materie beter”.

Upchunken
Zoeken naar het grote verband. Cruijff was er meester in en maakte het voetbal en veel voetbalcompetities inzichtelijk met zijn metaforen. In veel van zijn legendarische uitspraken zijn elementen (representatiesystemen) van NLP terug te herleiden. Krielaart: “Of je nou fan bent van Cruijff of niet, je (her)kent zijn uitspraken en de grap is dat hij alle systemen toepast. Dat is echt ongekend! De meeste mensen hebben een voorkeur voor één of twee systemen, maar Cruijff kon zich kennelijk inleven in alle vijf systemen. Misschien is dat wel waarom velen van hem hielden.”

Ondernemers NLP
Speciaal voor leidinggevenden heeft Krielaart Ondernemers NLP ontwikkeld. In dit programma verwerven deelnemers in razendsnel tempo nieuwe inzichten, praktische tools en kennis over de werking van het brein. Inzicht in onder andere de oogbewegingen en woordgebruik zijn van waarde in ieder gesprek.

Over Charlotte Krielaart
Charlotte Krielaart is interimmanager bij toonaangevende (multi)nationals. Zij volgde de Masters business opleiding bij Nyenrode. Ze ontwikkelde het eerste doelgroepspecifieke Ondernemers NLP programma, waarin zij haar eigen ervaringen als voorbeeld neemt. Vanaf oktober 2024 zal Krielaart grootschaliger programma’s aanbieden, als Masterclass Lef in Leven onder de titel … Of de Gladiolen.

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.