Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Scherpenzeel Schoon: opruim-ochtend

08 April - 08 April

Scherpenzeel Schoon: opruim-ochtend op 8 april

Op vrijdag 8 april is de actie Scherpenzeel Schoon. Dan brengen we zwerfafval naar de plek waar het thuishoort: de vuilcontainer. De gemeente zet van 9.00 tot 11.00 uur containers op Plein 1940. Hier kunnen de zwerfafval-rapers gratis het afval kwijt. Doe jij ook mee?

Helemaal Groen

De routes tijdens Scherpenzeel Schoon mogen deelnemers zelf bepalen. Een handig middel om te gebruiken, is de app Helemaal Groen. Hiermee wordt aangegeven waar zwerfafval is geraapt. De app kun je gratis downloaden via de appstore, google play.

https://app.helemaalgroen.nl.

Hoe werkt de zwerfvuil app?

  • Zet de app aan als je je wandeling begint.
  • De app registreert daarna de route waar jij zwerfvuil hebt geraapt.
  • Sla deze route/wandeling op.
  • Je route wordt nu groen gekleurd op de kaart die de app continu bijhoudt.
  • Wordt dit stuk van jouw wandeling daarna niet meer geschoond? Dan verkleurt een groen gekleurde route naar bruin. Zo kan iedereen in jouw buurt zien waar weer actie nodig is. Het doel is natuurlijk om onze gemeente Helemaal Groen te maken en te houden.

Zwerfafval-setjes

De gemeente verzorgt gratis zwerfafval-setjes, met veiligheidshesje, grijpstok, handschoenen en vuilniszakken. Deze zijn te bestellen via duurzaam@scherpenzeel.nl Graag aangeven of je deze van te voren wilt ophalen in het gemeentehuis of op 8 april tussen 9.00 en 11.00 uur op Plein 1940.

Vuilcontainers

Al eerder beginnen met het opruimen van zwerfafval? Afval kan ook gratis in de containers bij de gemeentewerf op het Zwarte Land worden gebracht. Deze staan open op maandag 28 maart van 13.00 tot 15.30 uur en woensdag 30 maart van 10.00 tot 15.30 uur.

 

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.