Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Open Monumentendag

08 September
Burgemeester Royaardslaan 1 3925 GG Scherpenzeel Route Route

Open Monumentendag 2018: ‘Scherpenzeel In Europa’
Scherpenzeel, 29 augustus 2018 – De Open Monumentendag in Scherpenzeel vindt plaats op zaterdag 8 september van 11.00 tot 17.00 uur en heeft dit jaar als thema ‘In Europa’. In Scherpenzeel is als Europees element gekozen voor Oldtimer Trucks. Deze staan opgesteld in het park bij het Koetshuis. Achterliggende gedachte is dat transportbedrijven ook vanuit Scherpenzeel heel Europa door reden.

De Open Monumentendag biedt een mooie kans om een kijkje te nemen in oude gebouwen die normaliter niet open zijn voor het publiek. Daarnaast is er een afwisselend programma van rondleidingen, tentoonstelling, muziek en lokale culinaire genoegens.

De organisatie ligt in handen van de gemeente Scherpenzeel en de Vereniging Oud-Scherpenzeel. Bijgestaan door vrijwilligers variërend van NH Kerk, VVV Scherpenzeel en de Muziekschool.

Op de site van de gemeente Scherpenzeel is het Programmaboekje te downloaden. Deze liggen ook op diverse openbare locaties in Scherpenzeel. Of download het via de onderstaande button.

Download programmaboekje

Programma
De historische gebouwen zijn te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur.

Activiteiten
park en Huize Scherpenzeel, Burg. Royaardslaan 1 Doorlopend zijn er rondleidingen in Huize Scherpenzeel met de gidsen van Oud Scherpenzeel. Ook aanwezig is het informatiepunt van het Geldersch Landschap & Kasteelen. Verder is er de Expositie ‘Canon van Scherpenzeel’, zijn er rondleidingen door het dorp met de gidsen van Oud Scherpenzeel en verzorgt o.a. een harpist de muziek.

Het Koetshuis, Burg. Royaardslaan 5
Hier bevindt zich het documentatiecentrum van Vereniging Oud Scherpenzeel. Bezoekers kunnen in oude foto’s snuffelen, de Voorwerpenzolder bezoeken of een praatje maken met (oud) Scherpenzelers.

Oldtimer Trucks
De vrachtwagens staan opgesteld in het park bij Het Koetshuis van 11.00 tot 17.00 uur.

NH Kerk, Kerkplein 189-191
Over de Grote of Nederlands Hervormde Kerk zijn veel bijzondere verhalen te vertellen. Doorlopend zijn er rondleidingen in dit beeldbepalende gebouw en orgelconcerten om 11.30, 13.30 en 16.30 uur. De Toren is te beklimmen onder begeleiding.

Bijlage
Programmaboekje

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.