Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Festival of Lessons & Carols

09 December - 09 December

Op zaterdag 9 december om 16.00 uur vindt in de Grote Kerk in Scherpenzeel het jaarlijkse Festival of Lessons & Carols plaats. Medewerking hieraan verlenen de ValleiCantorij en Choristers van het Gorcum Boys Choir.

In deze bijzondere viering uit de Engelse kerstraditie worden negen Schriftlezingen afgewisseld met kerstliederen, carols, hymns en koorwerken. Daarin wordt het verhaal verteld van de val van de mensheid, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus.

Er klinken prachtige bekende en minder bekende carols van onder anderen John Rutter, David Willcocks, Philip Moore en John Tavener. In de hymns als ‘Once in royal David’s City, ‘O come, all ye faithful’ en ‘Hoor de engelen zingen d’eer’ is er alle gelegenheid voor samenzang.

De ValleiCantorij, het projectkoor van zo’n 35 zangers uit Scherpenzeel en wijde omgeving, staat onder leiding van Arjan Veen. Bijzonder is dit keer de medewerking van een aantal Choristers (jongenssopranen) van het Gorcum Boys Choir (koorleider Jeroen Bal). Verder werken mee Wilfred Folmer (orgel), Joke Pouw-Gunnink (lector), ds. J.A. Brussaard (vooraanger).

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.