Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Choral Evensong

10 September
Kerkplein 191 Hervormde Gemeente Scherpenzeel

Choral Evensong is een grotendeels gezongen avondgebed, zoals dit ook dagelijks door de koren van kathedralen, universiteitskapellen en andere grote kerken in Engeland wordt gezongen. Met vaste onderdelen als twee Schriftlezingen, gebeden, een onberijmd gezongen psalm, het Magnificat (Lofzang van Maria), Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon) en koorwerken.

Ook de aanwezigen worden van harte uitgenodigd de hymns (in het Nederlands, maar met vaak bekende Engelse melodieën) mee te zingen. De dienst wordt omlijst met orgelmuziek.

Aan deze Evensong werkt de ValleiCantorij mee, een projectkoor van zangers uit de Gelderse Vallei en van de Utrechtse Heuvelrug. Dirigent is Arjan Veen, het orgel wordt bespeeld door Wilfred Folmer. Ds. G.C. Bergshoeff gaat voor in gebeden, lector is Joke Pouw-Gunnink.

Met muziek van onder anderen Wood, Corfe, Stanford, Candlyn en Whitlock. Choral Evensong begint om 16.00 uur en duurt een klein uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Toegang is vrij, na afloop wordt een gift gevraagd.

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.