Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Boekpresentatie Reus Victor Wiebelneus heeft een splinter in zijn voet

05 Juli - 05 Juli

Boekpresentatie in Bibliotheek Scherpenzeel  Een reus met een wiebelneus: Boekpresentatie in Bibliotheek Scherpenzeel 

Samenwerken zorgt voor succes

Reus Victor heeft een neus met een functie: hij kan zó goed ruiken dat hij veel dieren in het bos kan helpen. Echter heeft hij ditmaal zelf hulp nodig, door een splinter in zijn voet die hij er zelf niet uit kan krijgen. In ‘Reus Victor Wiebelneus heeft een splinter in zijn voet’ beschrijft Cécile den Hartogh uit Scherpenzeel zijn verhaal, waarin ze het belang van behulpzaamheid en vriendschap benadrukt. De sprekende illustraties zorgen ervoor dat zowel woordkennis als -betekenis bij kinderen worden gestimuleerd. 

Op woensdag 5 juli mag Cécile haar boek presenteren in de bibliotheek van Scherpenzeel. De boekpresentatie zal om 15:00 uur starten. Dit prentenboek, waarin fantasie gecombineerd wordt met educatieve elementen, wordt op vrijdag 23 juni uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Reus Victor Wiebelneus heeft een splinter in zijn voet is een vrolijk verhaal over behulpzaamheid en vriendschap.
Reus Victor Wiebelneus is een goedmoedige reus die woont en werkt in een groot bos. Hij zorgt voor de natuur en helpt de dieren in het bos als ze in nood zijn of iets kwijt zijn. Als hij op een dag wakker wordt met een grote splinter in zijn voet heeft híj hulp nodig. Zou het Victor lukken om hulp te vinden? En wie zou die grote splinter uit een reuzenvoet kunnen halen?

Over de auteur

Cécile den Hartogh (1980) begon al op jonge leeftijd met het schrijven van verhalen. Toen haar kinderen klein waren (2008) verzon Cécile het personage ‘Reus Wiebelneus’, maakte verhaaltjes op rijm om voor te lezen en illustreerde deze verhaaltjes met kleine tekeningetjes.
Nu heeft zij haar personage weer nieuw leven ingeblazen met dit boek als resultaat. Ook de (nieuwe) illustraties zijn van haar hand.
Kenmerkend voor de schrijfstijl van Cécile is dat ze haar verhalen ‘rond’ schrijft waardoor het begin en eind op elkaar aan sluiten. Daarnaast wordt humor ook niet vergeten waardoor haar verhalen prettig en herkenbaar zijn om te lezen.

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.