Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Boekpresentatie Tessa de Loo: ‘De stad in je hoofd’

18 Maart - 18 Maart

Boekpresentatie ‘De stad in je hoofd’ met Tessa de Loo

Op maandagavond 18 maart om 20:00 uur verwelkomen we de gerenommeerde Nederlandse schrijfster Tessa de Loo in Schimmel 1885 te Woudenberg. We zijn verheugd dat zij te gast is op de jaarlijkse schrijversavond, georganiseerd door de Rotary en de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg, als onderdeel van de Boekenweek.

Over Tessa de Loo

In 1983 maakte Tessa de Loo haar debuut met de verhalenbundel “De meisjes van de suikerwerkfabriek”. Dit boek, bekroond met twee debuutprijzen, beleefde meer dan twintig drukken. Haar grote roman “De Tweeling” uit 1993, een verhaal over twee zussen in de Tweede Wereldoorlog, werd vertaald in 24 talen en verfilmd in 2002.

Haar nieuwste werk: “De stad in je hoofd”

Het verhaal begint met de achtjarige Twan, wiens familiehuis tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt verwoest. Jaren later bloeit er liefde op tussen Twan en een jonge vrouw, terwijl hij een huis in de schilderachtige Benedenstad koopt en restaureert. Echter, modernisering bedreigt het historische stadsdeel, en Twan wordt geconfronteerd met het trauma uit zijn jeugd in zijn strijd om sloop te voorkomen.

Boeiende Avond in het Vooruitzicht

De avond belooft boeiend te worden, met een interview met Tessa de Loo. Zorg ervoor dat u op tijd uw toegangskaarten bemachtigt! Toegangskaarten kosten € 9,50 en zijn online verkrijgbaar via www.bibliotheekeemland.nl en bij de boekhandel Van Lunteren in Woudenberg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheken in Woudenberg en Scherpenzeel. Mis deze kans niet om een literaire avond met een geweldige auteur mee te maken!

Foto: A vd Meer

 

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.