Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

Dinsdagavondwandeling langs de Grebbelinie

05 September - 05 September

Avondwandeling langs delen van de Grebbelinie

Op de eerste dinsdagavond in september vindt een avondwandeling plaats (met begeleiding van een gids) langs een deel van de Grebbelinie.  Deze maandelijkse avondwandelingen worden georganiseerd door vrijwilligers van de Stichting “Grebbelinie in het vizier” en vinden plaats op iedere eerste dinsdag van de maanden april tot en met oktober.

Iedere wandeling kent een eigen thema. Het thema op 5 september is kazematten bunkers en loopgraven. Tijdens de avondwandeling krijgt u uitleg over de verschillende typen kazematten die in de Gelderse Vallei zijn gebouwd. Aan het eind van de oorlog hebben de Duitsers de Grebbelinie weer in gebruik genomen als Pantherstellung. Er werden weer loopgraven aangelegd en een aantal kanonbunkers.
Ook over dat laatste gedeelte van de oorlog krijgt u uitleg.

De startlocatie is bij het Educatief Centrum Grebbelinie Woudenberg / Scherpenzeel, Brinkkanterweg 23A. Woudenberg. Vertrek 19.00 uur. Kosten voor deelname € 4,– Gratis parkeren.

Sinds 1 april  is het ook weer mogelijk om het Museum / Educatief Centrum te bezoeken. Van dinsdag tot en met zaterdag is de expositie geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt  € 4,–. Kinderen tot 12 jaar (Onder begeleiding)  gratis. Ook dan is het parkeren gratis. Zie ook www.grebbelinieinhetvizier.

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.