Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Naar het overzicht

27 april – Koningsdag

27 April - 27 April
Oranjevereniging Scherpenzeel

Programma Koningsdag 2024

 

Het is bijna weer zover: Koningsdag 2024 komt eraan! Ook dit jaar hebben we een geweldig programma samengesteld vol leuke activiteiten voor jong en oud. Van snuffelmarkt tot het panna voetbaltoernooi en een magical show. Op deze pagina vind je alle informatie over de activiteiten op Koningsdag in Scherpenzeel. We hopen jullie allemaal te verwelkomen op deze feestelijke dag!

Programma Koningsdag

 

08.30 – 10.00 uur – Koningsdagontbijt

Op 27 april nodigen de Oranjevereniging Scherpenzeel en de Stichting 800 jaar Scherpenzeel je uit voor een vorstelijk ontbijt op het Plein 1940 om samen te genieten van een heerlijke maaltijd.

Wees er snel bij, want we hebben slechts plaats voor 300 gelukkige gasten! Meld je snel aan via scherpenzeel800jaar@outlook.com en verzeker jezelf van een plekje aan tafel. Vol = vol, dus wacht niet te lang!

10.30 – 11.00 uur – Aubade

Dit traditionele onderdeel van het Koningsdagprogramma markeert het begin van de festiviteiten. Dit jaar krijgt de aubade een knallende start, letterlijk en figuurlijk, met de deelname van muziekvereniging Caecilia, kinderburgemeester Sara Kooijman, burgemeester Marieke Teunissen en Martin Brouwer, voorzitter van de Oranjevereniging Scherpenzeel.

 

10.00 – 12.15 uur – Oranjebingo in de Breehoek

Dit jaar wordt er weer een gezellige Oranjebingo georganiseerd in samenwerking met de SWO (Senioren Welzijnsorganisatie) in de Breehoek in Scherpenzeel. Senioren uit Scherpenzeel en Renswoude zijn van harte welkom om deel te nemen en leuke prijzen te winnen tijdens deze speciale bingo.

Voor deelname aan de bingo wordt een entree van €7,- per persoon gevraagd. De organisatie van het evenement ligt in handen van de Senioren Welzijnsorganisatie (SWO). De zaal is geopend vanaf 9:30 uur. Mocht u vervoer nodig hebben of heeft u andere vragen, dan kunt u contact opnemen met Henk Rijnders, tel. 033-2772670.

11.30 – 15.30 uur – Huifkartocht langs historische plekken

Dit jaar bundelen de Oranjevereniging en Oud Scherpenzeel opnieuw hun krachten tijdens Koningsdag. Er worden in totaal drie huifkarritten georganiseerd, waarbij deelnemers langs de historische plekjes van Scherpenzeel worden geleid. Elke historische rondrit duurt 45 minuten.

Een vrijwilliger en tevens gids van Oud Scherpenzeel zal de bewoners meenemen langs de mooiste en meest interessante plekken van Scherpenzeel. Inschrijven kan op Koningsdag bij de oranjekar van de Oranjevereniging. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.

11.00 – 11.45 uur – Concert Caecilia

Muziek is een essentieel onderdeel van deze feestelijke dag. Het zorgt voor sfeer, enthousiasme en verbindt mensen met elkaar. Het is dan ook geen verrassing dat muziekvereniging Caecilia een belangrijke rol zal spelen tijdens Koningsdag. Zij trappen de dag af met een spetterend concert van ongeveer drie kwartier op het podium in het park.

12.15 – 12.35 uur – Hollandse acrobatiek

U kunt genieten van een unieke voorstelling in Park Huis Scherpenzeel. Een vriendelijk en kneuterig boerenechtpaar presenteert een dynamische stoelendans, vol vrolijk spektakel voor jong en oud.

Maar halverwege nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending! Het boerenechtpaar moet allerlei acrobatische toeren uithalen om zich te redden met huiselijke hobbels. Gelukkig staat het publiek paraat om te helpen en advies te geven, waardoor de voorstelling interactief en onvergetelijk wordt.

10.00 – 17.00 uur – houtsnijwerkdemonstratie

Na lange tijd afwezigheid is de demonstratie houtsnijwerk weer terug van weggeweest! In het park laat de houtsnijder zien hoe hij van een saaie eikenboom een prachtig kunstwerk kan maken, zoals een levensechte uil. Daarnaast toont hij ook zijn vaardigheden met een kettingzaag, waarmee hij hele fijne en gedetailleerde kunstwerken kan creëren.

En goed nieuws voor de liefhebbers: de objecten die tijdens deze demonstratie worden gemaakt, zijn ook te koop! Dus ben je op zoek naar een uniek en handgemaakt houten kunstwerk, dan is dit je kans om er een aan te schaffen.

10.30 – 17.00 uur – Oranje Snuffelmarkt

De Oranje Snuffelmarkt is terug van weggeweest in Park Huize Scherpenzeel. Op deze gezellige markt kunnen koopjesjagers hun hart ophalen en op zoek gaan naar leuke spulletjes. Van kleding en accessoires tot antiek en curiosa, scoor je koopje op Koningsdag.

Wie zelf een kraam wil huren om spulletjes te verkopen, kan contact opnemen met Paula via paula@ovscherpenzeel.nl. Een kraam kost 25 euro en een halve kraam 12,50 bij verhuur. Zo kun je zelf deelnemen aan deze gezellige markt en je waren aanbieden aan de bezoekers.

 

13.15 – 14.00 uur – Illusionist Winfried

Bezoekers van Koningsdag in Scherpenzeel kunnen zich verheugen op een spectaculaire show van illusionist Winfried! Met zijn onnavolgbare talent en passie voor illusie en magie belooft hij een van de meest verbazingwekkende magic shows van dit moment neer te zetten.

Winfried is een meesterillusionist die bij het grote publiek bekendheid verwierf door zijn optredens in het SBS6-programma ‘De nieuwe Uri Geller’. Met optredens op grote Europese podia en zelfs overzeese shows in Japan, Mexico en de V.S., heeft Winfried zich gevestigd als een van de meest getalenteerde illusionisten van deze tijd. Hij ontving talloze onderscheidingen, waaronder de Eremedaille van de Magische Cirkel in Duitsland en de prestigieuze “Mandrake D’Or” in Frankrijk.

Tijdens Koningsdag zal Winfried niet alleen zijn meesterlijke magie op het podium tonen, maar ook zijn publiek betoveren met tafelmagie, waarbij hij zijn vingervlugheid en passie op eigentijdse en sympathieke wijze demonstreert. Mis deze kans niet om de magie van illusionist Winfried te ervaren op Koningsdag in Scherpenzeel!

De hele dag activiteiten voor de jongeren

11.00 – 18.00 uur

Kidsplein met o.a. springkussens

Kinderhoreca

Knutseltent (tot 16.00 uur)

Poppenkast: Jan Klaasen en Katrijn

12.00 – 17.00 uur

Inschrijven panna voetbal op het veld, wedstrijden gaan van start vanaf 13.00 uur

FIFA-toernooi in de gametent

 

Beleef Spanning en sensatie bij het Koningsdagtoernooi panna voetbal

Het panna voetbaltoernooi garant voor een dag vol actie en plezier! Met speciale shows van influencer Jeano ‘easy man’ Doest belooft het een spektakel te worden dat je niet mag missen.

Tussen 12:00 en 13:00 uur kun je je inschrijven op het veld voor het toernooi, waarna om 13:00 uur de openingsshow van start gaat en het toernooi officieel begint. Het toernooi is verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, namelijk t/m 12 jaar, 13 t/m 15 jaar, 16 jaar en ouder, en een aparte categorie voor meiden.

Naast de sportieve uitdagingen is er ook een kans om een beker te winnen en een deelnameticket voor het NK Panna Voetbal te bemachtigen. Dus schrijf je snel in en laat zien wat je kunt op het panna voetbalveld!

Overige activiteiten

10.00 – 11.00 uur – Hollandse acrobatiek in het park

10.00 – 18.00 uur – Horecaterras

12.30 – 18.00 uur – Lotenverkoop met trekking om 18:00 uur

14.00 – 15.00 uur – Tafel magic in het park door illusionist Winfried

14.00 – 18.00 uur – Livemuziek met DJ Bart van Koerten

Bekijk de website

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.