Zoeken

Doorzoek de hele website naar monumenten, activiteiten, winkels, agenda-items of andere interessante pagina's.

Vorige /
Volgende /
Naar het overzicht

Henri’s Brood en banket

Om welke onderneming gaat dit verhaal?
Henri’s Brood en banket

Wie ben je als ondernemer en wat zijn jouw kwaliteiten?
Henri’s Brood en banket bestaat uit een marktonderneming, groothandel en vrieshuis. Op de woensdag staan we inmiddels al 15 jaar op de markt in Scherpenzeel. Op de woensdag en zaterdag (dan staan we in Zwolle) ben ik zelf aanwezig op de markt. De rest van de week neemt de bedrijfsleider de markt over en focus ik me op andere werkzaamheden. Een van de zaken waar ik me dan mee bezig houd is het inkopen van partijhandel, wat een van onze kernkwaliteiten is. Ik blijf afdoende mogelijkheden zien om met dit bedrijf door te blijven groeien. Dat maakt het ontzettend leuk.

Hoe ziet de historie van je onderneming eruit?
In 2004 ben ik dit bedrijf begonnen, in eerste instantie als marktonderneming. De afgelopen vijf jaar is er ‘erg aan de weg getimmerd’ en ben ik dus ook gestart met een brood- en banket gerelateerde groot- en partijhandel. Daarnaast is er in Nijkerk een groot vrieshuis gebouwd voor de opslag van de handel. Dit jaar hebben we geïnvesteerd in transport. Vroeger werd dat uitbesteed maar nu doen we alles zelf. Op die manier kunnen we onze producten zo scherp mogelijk aanbieden. Ook bieden we nu aan ondernemers een totaalpakket. De markt is nu nog maar een stukje van wat de hele onderneming inhoud.

Kun je iets vertellen over je locatie?
Op dinsdag staan we in Bodegraven, woensdag in Scherpenzeel, donderdag in Gouda, vrijdag in Apeldoorn en op zaterdag op de grote markt in Zwolle. De markten waar we staan, zijn op ongeveer een uur afstand rijden vanaf de groothandel en opslag in Nijkerk.

Met welke/hoeveel mensen werk je?
Het is een relatief kleinschalig bedrijf met een aantal fulltimers. Op de zaterdag hebben we een grote markt met ongeveer 20 man aan medewerkers. Dat zijn veelal parttimers.

Wat maakt jouw marktkraam uniek?
We zijn heel sterk georganiseerd in partijhandel en kopen veel overproductie op. Als er een afwijking in een bepaald product wordt gevonden biedt de producent dit als partijhandel aan. Wij vullen dan dit gat van overproductie op. Hiermee voorkomen we voedselverspilling en kunnen wij voor de producten een scherpe prijzen aanbieden voor de consument.

Waarom zouden mensen buiten Scherpenzeel naar jouw winkel/onderneming moeten komen?
We moeten zorgen dat het totaalconcept van de markt neergezet blijft worden, zodat het interessant is en blijft voor een groot publiek. Hier op de markt in Scherpenzeel proberen we de juiste handel voor de juiste prijs aan te bieden. Dat maakt toch wel dat we het relatief druk hebben in Scherpenzeel. Daarnaast kunnen mensen hier in de buitenlucht winkelen wat in deze tijd een groot voordeel is.

Wat is het aanbod diensten/producten van jouw onderneming/ winkel?
Alles is brood & banket gerelateerd. We verkopen naast brood veel afbakbroodjes en hebben daarnaast ruim assortiment aan croissants, zoetige en hartige snacks.

Hoe zie je de toekomst van jouw onderneming/winkel?
De markt is de laatste jaren al steeds meer in trek. Daarnaast wordt flexibeler én meer thuis gewerkt waardoor mensen de markt niet mis hoeven te lopen omdat ze toevallig de woensdagochtend moeten werken. Mensen kunnen makkelijker hun eigen tijd indelen. Dus ik zie nog wel ruimte voor groei op de markt.

De food gerelateerde kramen blijven voorbestaan op de warenmarkten terwijl de non-food kramen écht iets bijzonders moeten presenteren om voort te blijven bestaan.

Daarnaast hoop ik vooral te kunnen blijven investeren in alle takken van mijn bedrijf, de ambulante handel evenals het vrieshuis en de groothandel.

Link naar https://www.heerlijkscherpenzeel.nl/activiteiten/cultuur/
Link naar https://www.heerlijkscherpenzeel.nl/activiteiten/horeca/
Link naar https://www.heerlijkscherpenzeel.nl/activiteiten/recreatie/

Ontvang lokale acties

Op de hoogte blijven van de laatste lokale acties in Scherpenzeel? Schrijf je nu direct in en ontvang het direct in je mailbox.